Această dietă revoluţionară a fost concepută de Dr. Irwin Maxwell Stillman, un faimos şi recunoscut medic. Acest bărbat şi-a dedicat viaţa pentru a trata persoanele obeze şi supraponderale şi face asta de mai bine de 4 decenii.
Acesta este plan de slăbit care funcţionează cu adevărat şi este bazat pe o teorie simplă ce ţine de diete. Care este această teorie? Ei bine, acesta nu este un lucru total nou.
Este un lucru pe care l-am învăţat la şcoală, la facultate şi prin intermediul mass-media: "echilibrul corect între mesele principale, care să aibă puţini carbohidraţi, multe proteine şi puţine grăsimi". Da, acesta este acelaşi principiu pe care funcţionează dieta Stillman. Acest plan alimentar se rezumă pe identificarea echilibrului perfect între carbohidraţi, proteine şi grăsimi.
De-a lungul anilor, Dr. Stillman a descoperit că oamenii care au urmat o dietă cu un conţinut scăzut de grăsimi şi de carbohidraţi au avut parte de cea mai rapidă pierdere în greutate.
Dieta Stillman recomandă consumul a 30% de proteine pe zi, iar datorită acestui consum, metabolismul este stimulat şi rămâne ocupat, digerând astfel proteinele. Prin urmare, funcţia digestivă obţine şi ea stimularea dorită.
Dr. Stillman a încercat prima oară aceeaşi dietă pe el însuşi şi a avut succes. El a reuşit să scape de 22,7 kilograme. Pentru a obţine acest rezultat, el a crescut aportul de proteine până la 90% pe zi.
Cu dieta Stillman, şi tu poţi să topeşti grăsimea corporală destul de uşor, poţi chiar să scapi de 6,8 kilograme, până la 9,7 kilograme chiar din prima săptămână în care urmezi această dietă. Apoi, la fiecare săptămână, mai poţi să dai jos 2,3 kilograme.
Etapele care stau la baza dietei Stillman
Dieta Stillman funcţionează în trei etape.
- În prima etapă, tu va trebui să consumi alimentele într-un mod destul de restrictiv, deoarece doar câteva tipuri de alimente sunt permise în această perioadă.
- Pe măsură ce atingi a doua şi a treia etapă, toate alimentele care au fost scoase de pe lista vor fi reintroduse încet, unul câte unul, în cantităţi mici.
Intenţia pentru care dieta a fost împărţită în trei etape este ca să te asiguri că reţii forma corpului şi rămâi la acea greutate constantă după ce ai pierdut în greutate o perioadă îndelungată. Dacă vei acumula câteva kilograme în a treia fază a dietei, atunci eşti sfătuită să te întorci la prima etapă pentru a iniţia procesul de slăbire.
Alimente recomandate în dieta Stillman
Acum că ai aflat că trebuie să incluzi doar proteine în dieta ta zilnică, probabil că te întrebi ce ai voie, mai exact, să mănânci. Dieta Stillman recomandă să incluzi în alimentaţia ta anumite grupuri esenţiale de alimente.
Poţi să mănânci alimente bogate în proteine după pofta inimii tale. Printre aceste alimente se numără brânza degresată (cu un conţinut cât mai scăzut de grăsime), carnea slabă, ouăle fierte tari sau moi, brânză de ţară, carne slabă de peşte cum ar fi codul, dar şi alte alimente precum homari, crabi, creveţi şi stridii.
Aceste alimente sunt bogate în proteine şi te ajută să îţi menţii senzaţia de saţietate pentru un timp mai îndelungat. Aşa că, până şi porţiile mici de proteine te ajută să te menţii sătulă şi să nu îţi mai fie foame, iar în mod automat, aportul tău de alimente este controlat.
Dieta Stillman te sfătuieşte, de asemenea, să bei apă din belşug pentru a-ţi menţine corpul hidratat. Atunci când începi o dietă cu un conţinut sărac în carbohidraţi, şansele sunt destul de mari ca tu să suferi de pe urma deshidratării.
Aşadar, trebuie să menţii un volum constant, să bei 8 până la 10 pahare cu apă în fiecare zi. De asemenea, poţi să îţi menţii corpul hidratat şi printr-un consum de cafea sau ceai, ocazional.
Ce alimente trebuie să eviţi în dieta Stillman
Aşa cum probabil ai reţinut, dieta Stillman înseamnă eliminarea unui număr de alimente pe care le mâncai înainte, dar care acum sunt interzise:
1. Alimente care adaugă aromă şi savoare: sunt interzise alimentele grase şi pline de carbohidraţi, cum ar fi dressing-ul pentru salate, maioneza, ketchup-ul şi alte asemenea alimente.
2. Alimentele cu multe grăsimi: dieta elimină toate alimentele grase, precum margarina, pielea grasă de pe carnea de pasăre, alimentele prăjite şi grase, produsele lactate cu multă grăsime, sosurile, etc.
3. Toate tipurile de zahăr: fie că sunt zaharuri naturale sau rafinate, acestea sunt interzise în dieta Stillman - zahăr brun, melasă, zahăr alb, sirop de porumb, sirop de trestie, zahăr candel, sucuri de fructe, sirop cu îndulcitori, deserturi dulci, etc.
4. Alimentele bogate în amidon: grâu integral, leguminoase, cartofi uscaţi, pâine albă, orz, etc.
5. Legume şi fructe: în mod surprinzător, dieta Stillman interzice consumul de fructe şi legume.
De asemenea, alcoolul este interzis. Sursa.