Jessica Dotson, din Alabama, cheltuia anual 2500 de dolari pe fast-food şi consuma de cel puţin cinci ori pe săptămână câte o porţie mare de cartofi prăjiţi şi 20 de nuggets de pui.
După ce a dat naştere celui de-al doilea copil, femeia în vârstă de 26 de ani cântărea 114 kilograme şi avea probleme cu tensiunea şi colesterolul.
Şi-a dorit să slăbească, dar ştia că dacă va elimina complet alimentele de tip fast-food, va eşua lamentabil, aşa că a decis să înjumătăţească porţiile. La început, Jessica şi-a stabilit o limită de 1.500 de calorii pe zi şi a încercat să adauge mai multe legume în dieta zilnică.
Ulterior, după ce a început să vadă rezultate, s-a hotărât să încerce un regim bazat pe postul intermitent, care îţi permite să mănânci orice, cu condiţia să ai o pauză de 16 ore de la ultima masă a zilei în curs, până la prima masă a zilei următoare.
"Încerc să nu-mi refuz nimic. Dacă aş încerca alte diete, aş eşua pentru că mi-ar fi poftă. Aşa că totul a ţinut de moderaţie şi autocontrol pentru tine. Da, poţi să mănânci o bomboană, dar nu te întinde la toată cutia. Îţi trebuie determinare. Acum, mănânc fast-food, dar consum doar de două ori pe săptămână şi mă limitez la o porţie mică de cartofi prăjiţi şi doar 6 nuggets", a explicat Jessica, ajunsă în prezent la greutatea de 65 de kilograme
Ce mânca Jessica înainte:
Mic dejun: clătite cu cârnaţi sau plăcinte
Prânz: Fast-food, noodles sau paste
Cină: fast-food, noodles sau paste
Gustări: prăjituri, nachos, ciocolată, chipsuri
Ce mănâncă Jessica acum:
Mic dejun: ouă cu bacon
Prânz: pui cu legume şi ocazional fast-food
Cină: porţii mici de paste cu legume
Gustări: orice, cu condiţia ca porţia să aibă sub 100 de calorii