Această dietă, cunoscută sub numele de dieta minţii (n.r. - MIND Diet) este o modalitate excelentă de a supraveghea ceea ce mănânci şi de a şti că îi oferi creierului tău o perioadă mai lungă de tmp pentru a funcţiona la un nivel mai ridicat.
Să urmezi o dietă care te poate ajuta să îţi "ascuţi" mintea este o oportunitate atrăgătoare. Pentru acele persoane care înaintează în vârstă, această dietă poate face diferenţa în tot ceea ce ţine de cât de ascuţită este mintea lor şi de cât de bine ştiu lucruri şi informaţii la o vârstă înaintată.
Ia în considerare următoarele informaţii şi adaugă ideea aceasta la dieta pe care o au părinţii tăi în vârstă sau persoanele iubite (bunicii, spre exemplu) pentru a-i ajuta să îşi menţină sănătatea creierului la cote maxime.
Ce este, cu adevărat, dieta minţii
Dieta minţii este dieta mediteraneană-DASH pentru întarzierea proceselor degenerative ale îmbătrânirii. Această dietă implică o combinaţie între dieta mediteraneană şi dieta DASH (abrevierea DASH vine de la "Dietary Approaches to Stop Hypertension", adică "abordări alimentare pentru a opri hipertensiunea arterială").
Dieta minţii are 10 grupe de alimente care sunt considerate utile pentru un creier sănătos şi 5 grupe de alimente care sunt nesănătoase. Printre alimentele nesănătoase se numără carnea roşie, brânză, produsele de patiserie, alimentele prăjite şi untul.
Pentru ca dieta minţii să funcţioneze, o persoană trebuie să mănânce: 3 porţii de cereale integrale, 1 porţie de legume frunzoase (salate şi altele asemenea), 1 altă porţie de legume şi să aibă în dietă carne de pasăre de curte, fructe de pădure şi carne de peşte (de un anumit număr de ori în fiecare săptămână) pentru a se bucura de beneficiile dietei.
Beneficiile dietei minţii
În cazul acelor persoane care urmează dieta minţii şi au avut succes cu ea, printre beneficii se numără faptul că oamenii sunt cu aproape 8 ani mai tineri din punct de vedere mental decât acei oameni care au eşuat şi nu au reuşit să urmeze dieta sau nu au avut niciun interes să o respecte întocmai. Prin urmare, alimentele care sunt de bază în dieta minţii sunt benefice pentru corp şi menţin mintea tânără. Iar dieta minţii este genul de plan din care ai doar de câştigat, atât la nivel fizic, cât şi mental.
Este posibil să nu te ajute cu pierderea în greutate sau, cel puţin nu are un impact semnificativ asupra greutăţii corporale asupra persoanei. Cu toate acestea, să ai un creier sănătos este un lucru pe care oricine şi l-ar dori.
Studiile referitoare la eficacitatea acestei diete au fost făcute pe aproape 1000 de adulţi, cu vârsta medie de 81 de ani. Asta înseamnă că dieta minţii te poate ajuta în privinţa unor afecţiuni serioase, precum boala Alzheimer, extrem de des întâlnită la populaţia în vârstă.
Oamenii care urmează această dietă în anii tinereţii ar putea vedea mai multe beneficii importante deoarece încep să ţină dieta minţii la o vârstă timpurie. Sursa.