Dulceata de patlagele verzi
500 g patlagele verzi, taiate bucati
300 g zahar brun
1 lamaie
Se spala tomatele, se golesc de seminte, apoi se pun intr-o cratita cu fundul gros. Se adauga zaharul brun, coaja de lamaie rasa si zeama stoarsa. Se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 40 de minute (dulceata este gata cand se pune o lingurita de dulceata pe o farfurie inclinata si nu curge). Se toarna dulceata fierbinte in borcane, lasand un spatiu gol pana la capac, de 1,5 cm. Se inchid borcanele ermetic si se sterilizeaza 35 de minute in apa clocotita, avand grija sa nu se sparga borcanele. Borcanele se lasa in vasul in care s-au sterilizat pana se racesc complet, dupa care sunt depozitate in locuri uscate, reci si la adapost de lumina. E bine sa fie consumata dupa 3 saptamani de la preparare.
Articolul anterior Gem de prune Articolul următor Pasta picanta de tomate