Dietele drastice reprezintă unul dintre obiceiurile alimentare cele mai periculoase pentru sănătate. Acest ciclu, compus din etape de restricţii urmate de excese alimentare, nu numai că privează organismul de substanţe nutritive importante, dar poate duce la apariţia unor probleme la nivelul sistemului cardiovascular.
Deşi unele diete oferă rezultate mulţumitoare pe termen scurt, de îndată ce te întorci la stilul de viaţă obişnuit, kilogramele sunt acumulate cu o rapiditate uimitoare.
Recent, cercetătorii au descoperit şi factorul care cauzează "efectul yo-yo". Este vorba de bacteriile din sistemul digestiv. În timp ce organismul slăbeşte, bacteriile din stomac, obişnuite să se alimenteze din grăsime, nu dispar decât după câteva luni bune.
Există, însă, o modalitate prin care poţi preveni această problemă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii israelieni.
În urma cercetării s-a ajuns la concluzia că un lichid bogat în flavonoide, regăsite în mod natural în fructe şi legume, poate încuraja organismul să ardă grăsimile în loc să le depoziteze. Surse ideale de flavonoide menite să ţină kilogramele departe sunt pătrunjelul şi ţelina.