Escalop de cartofi
O reţetă simplă şi foarte gustoasă, potrivită pentru orice moment al zilei.
4 cartofi feliaţi subţire, 3 linguri de unt, 3 linguri de făină, o cană şi jumătate de lapte, o linguriţă de sare, un praf de boia de ardei dulce, o cană de brânză rasă Cheddar, jumătate de ardei iute tocat mărunt.
1. Într-o tigaie mică, topeşte untul şi amestecă-l cu făină, după care adaugă laptele şi amestecă constant până obţii o pastă omogenă.
2. Condimentează sosul cu sare şi ardei iute, după care dă flacăra la mic şi adaugă brânza rasă.
3. Într-un vad de yena aşază jumătate din feliile de cartofi şi toarnă sosul peste ei. Apoi, mai pune un strat de cartofi peste care mai rade nişte brânză.
4. Presară puţină boia de ardei pentru culoare şi bagă vasul la cuptor la 170 de grade Celsius pentru aproximativ o oră.
Poftă bună!
Articolul anterior Spaghetti cu cârnaţi şi sos roşu Articolul următor Prăjitură cu biscuiţi şi budincă