Cât despre ingredientele gata tocate, semi-preparate și ambalate, s-a dus vorba că acestea ar fi pentru persoanele leneșe și bogate, dar ele au ajuns acum la prețuri mult mai convenabile decât înainte și dacă mai pui la socoteala timpul și nervii investiți vei ieși pe plus.
Nu există un singur mod corect de a hrăni pe toată lumea, lucru valabl atât pentru cei care țin diverse cure de slăbit cât și pentru restul lumii. Orice strategie care rezultă în hrănirea organismului fără a te băga în datorii și fără a-ți afecta sănătatea fizică sau psihică este o idee bună, deci poți cumpăra liniștită pachete de legume congelate, cubulețe de carne sau mărar gata tocat. Dacă luxul de a încălzi ceva sau de a fi servită la masă de către un chelner te face să mănânci fructe și legume, atunci banii sunt cheltuiți cu folos.
În plus, pe lângă bani intervine și problema timpului. Dacă pentru tine sunt mai importante experiențele trăite alături de cei dragi sau pur și simplu în timpul în care ai găti tu de la zero o tocană faci de fapt mai mulți bani decât dai în oraș, atunci deja devii mai productivă când știi care îți sunt prioritățile. Desigur, trebuie să mănânci ca să ai energie și să faci față provocărilor zilnice, dar când te apuci de gătit pierzi din această energie și ceva atât de simplu cum este mâncatul devine o povară, ca să nu mai zicem că multe gospodine se satură doar din miros și ce gustă când pregătesc ceva.
În această lume a blogurilor culinare, mai intervine și mândria personală, care face din gătit o permanentă competiție, dar așa cum mâncarea nu reprezintă un premiu, ea nu trebuie să fie nici un concurs. Scopul mâncării este de a te alimenta și a-ți aduce bucurie când o consumi, iar prezentarea este foarte importantă, dar nu trebuie să te stresezi din această cauză, deoarece chiar dacă da, într-un fel mănânci și cu ochii, toată mâncarea intră prin același loc și până la urmă ajunge în același loc.
La sfârșitul zilei, cum alegi să iei cina și scurtăturile pe care le faci sunt alegerea ta și nu reflectă neapărat priceperea ta. Nu contează de ce nu vrei să toci ceapă, să-ți prepari propriul suc de roșii sau să cureți un ananas. Cu toate acestea, mâncatul acasă este aproape mereu mai sănătos și de obicei mai ieftin decât în oraș, din simplu motiv că tu știi exact ce și cât pui în ceea ce prepari.
Este în regulă să cumperi mâncare gata preparată
Chiar dacă ești perfect capabilă să gătești ceva în casă, este în regulă dacă nu ai chef să gătești și te duci la un restaurant sau fast-food să cumperi o ciorbă sau un șnițel. Chiar dacă te chinuie un pic vina pe urmă, că ai dat de două ori mai mulți bani în oraș pentru numai o porție, măcar acele legume și acea carne chiar ajung să fie consumate, spre deosebire de situația în care ți-ai fi cumpărat ingredientele și multe dintre ele s-ar fi stricat la tine în frigider sau cămară.