Descoperă acum ce mănâncă cei care sunt vegani, ce poți găti tu pentru invitații tăi și de unde să începi de fapt. Pentru a înțelege mai bine ce poți face, gândește-te că ideea de bază este să nu folosești nimic de origine animală, adică fără carne, ouă, lactate, pește și chiar miere, furată de fapt de la albine sau avocado, care este polenizat de albine. Deși la început pare greu, să gătești pentru un vegan este mai ușor decât ai crede și iată câteva trucuri care să te ajute.
1. Gândește-te la ceea ce-ți place cel mai mult să gătești
Realizează un meniu vegan în jurul preparatului tău preferat, pe care îl gătești cel mai bine, apoi prepară varianta vegană a acestuia. De îndată ce ai un meniu care se bazează, de exemplu, pe paella, caută pe internet varianta vegană și cel mai bine ar fi să te inspiri din bloguri personale ale veganilor sau poți cumpăra o carte de bucate cu rețete vegane, care te va ajuta și pe viitor, când nu vei știi ce să mai faci de mâncare și veți dori în familie să descoperiți noi preparate.
2. Du-te la plafar sau magazinul bio
De acolo vei lua ingrediente vegane și îți vor veni multe idei despre ce anume să gătești. De exemplu, există multe preparate gata pregătite, printre care maioneză vegetală, pateu vegan, margarină vegană și o grămadă de varietăți de lapte și creme pe post de desert.
3. Mulți oameni se gândesc la o masă vegană ca la ceva din care lipsesc foarte multe lucruri
Dacă ai o rețetă din care pur și simplu scoți alimentele de origine animală, probabil că va arăta sărăcăcios, deci trebuie să construiești de la început rețete în care să folosești diverse arome pentru a nu lipsi nimic din farfurie. Orientează-te către preparate cu pastă de tomate și măsline, bucătărie japoneză cu sos de soia, alge, semințe, murături, ciuperci și ierburi aromatice.
4. Multe vinuri și sortimente de bere nu sunt vegane
Produsele folosite pentru rafinare sunt adesea făcute din pește sau ouă, deci trebuie să verifici ce sortimente de vin sau bere sunt vegane. Eventual, poți căuta site-uri de profil, de unde să cumperi online.
5. Desertul vegan
Este destul de greu să găsești oferte cu adevărat vegane la restaurant așa că cineva va aprecia cu siguranță că te chinui să faci ceva în casă. Cel mai ușor de preparat este „cheesecake-ul”, pentru care se găsesc foarte multe rețete pe Google și care poate fi preparat din caju și fără zahăr. Arome foarte apreciate în acest caz sunt zmeura, afinele și ciocolata și tot ceea ce trebuie să faci este să dai toate ingredientele prin robot, ca mai apoi să faci o crustă crocantă din nuci și fructe confiate sau dacă vrei o variantă mai tradițională, poți folosi biscuiți digestivi vegani și ulei de cocos.
Să gătești vegan este mai ușor decât ai crede, mai curat, mai sănătos și mai impresionant. Dependența noastră de produsele de origine animală ne-a împiedicat până acum să vedem acest lucru, dar până la urmă gusturile se mai și cultivă.
Ce să găteşti când îţi vine un vegan în vizită
Plănuiește un meniu în jurul felului principal de mâncare și prepară varianta vegană a ceea ce gătești tu cel mai bine.