Iată câteva lucruri pe care să le eviți dacă vrei cu adevărat să ai grijă de telefonul tău.
1. Accesorii DIY ciudate, din surse neautorizate
Cu toții am crezut cel puțin o dată că putem face ceva imediat după ce ne-am uitat la un videoclip, dar aceste surse nu sunt de încredere, deoarece trucurile și accesoriile făcute pe genunchi îți crapă sau îți murdăresc telefonul.
2. Îți lași telefonul la geam sau pe masă la soare
Chiar și lumina solară care intră pe geam îți încinge telefonul, nu doar vorbitul excesiv la el. Deși telefonul nu-și va schimba vizibil aspectul, poate doar să se decoloreze carcasa, supraîncălzirea hardului va produce deteriorări asupra bateriei și dispozitivul nu va mai avea aceeași productivitate.
3. Îl pui în mod neglijent la încărcat
Cu siguranță ai pus telefonul la încărcat cel puțin o dată pe întuneric și te-ai chinuit să-l bagi în priză sau să pui USB-ul cum trebuie. Data viitoare când încerci acest lucru gândește-te de două ori înainte de a o face pentru că astfel scurtezi viața încărcătorului, deoarece contactele electrice sunt foarte sensibile.
4. Nu faci update când ți se indică
Partea de hard funcționează pe post de corp al telefonului, iar cea de soft ca și creierul acestuia, iar să iei programe din surse dubioase este periculos, pentru că îți fac telefonul să funcționeze defectuos, să se închidă singur sau chiar să permită hakerilor să-ți fure informațiile personale. Așa că mai bine faci update sistemului de câte ori te avertizează că ar trebui, ca să te ferești mai bine de viruși și aplicații nedorite.
5. Nu-ți cureți interiorul telefonului
Din când în când este bine să-ți cureți și interiorul telefonului, deoarece prin crăpături intră mult praf și piese mici de murdărie de prin buzunarele tale sau ale genții, iar acestea îl fac să funcționeze mai lent. Dacă nu te descurci cu tehnologie modernă, cere-i unui profesionist s-o facă în locul tău.
6. Mergi pe stradă cu telefonul în mână
Peste 40% dintre furturile de telefoane mobile se efectuează pe stradă, în timp ce proprietarul este angajat într-o convorbire. Pentru siguranța ta și nu numai, este indicat să folosești căști dacă vrei să vorbești la telefon, tocmai pentru a nu se vedea modelul acestuia și ca eventualii hoți să fie mai puțin tentați să acționeze.
7. Nu ai o husă de telefon
Husa nu este doar un accesoriu ci și un mod de a-ți proteja telefonul de toate lucrurile pe care le ai în geantă, de mizerie și de zgârieturile din urma scăpării acestuia pe jos.
8. Înlocuirea bateriei originale cu una contrafăcută
Dacă ți s-a stricat bateria, încearcă să o înlocuiești tot cu una de calitate, de același tip, deoarece dacă nu este aceeași marcă, viața telefonului tău va fi scurtată semnificativ.
9. Încărcătoare și căști nepotrivite
Din cauza diferențelor dintre puterea încărcătoarelor ieftine și a a telefoanelor în sine, unele dispozitive au luat foc, dar același lucru se poate întâmpla și de la folosirea unor căști nepotrivite. Acest lucru se întâmplă din cauza neconcordanțelor dintre modelul telefonului și al accesoriilor și suprasolicitarea acestora.
10. Cureți singură găurile telefoanelor
Nimeni nu-și dorește un telefon murdar, care să meargă încet și să se supraîncălzească prea repede, dar dacă vrei să-l cureți, ar trebui să folosești doar instrumente profesionale de suflat aer, deoarece cu o agrafă de hârtie, de exemplu, riști să perforezi circuitele dinăuntru.
11. Ții telefonul în buzunarul din spate al blugilor
Deși par rezistente, supuse aceluiași gen de presiune tot timpul, telefoanele se deformează, mai ales cele subțiri. În plus, dacă îl ții la spate, crești riscul de a putea fi furat sau de a-ți cădea fără să-ți dai seama, nemailuând în calcul radiațiile pe care le emite în acea zonă oricum sensibiliă.
Evită să faci aceste lucruri dacă vrei să prelungești viața telefonului tău
Mai multe lucruri mici pe care le faci zilnic influențează activitatea telefonului tău mobil, așa că ai grijă la aceste 11 lucruri și încearcă să le eviți, dacă vrei să păstrezi în continuare legătura cu cei dragi.