Falafel
Pentru că suntem încă în postul Paştelui, vă prezentăm o reţetă uşoară şi foarte bună în post. Spre deosebire de fast-food-urile care oferă aşa ceva, acasă puteţi adaugă ce ingrediente doriţi, în lipie, pâine sau ca garnitură şi aveţi siguranţa că este făcută din ingrediente naturale.
1/4 ceaşcă pesmet, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă paprika, 1/2 cană ulei pentru prăjit, 1 ceaşcă frunze de coriandru, 1 ceaşcă frunze de pătrunjel, 1 ceapă mică, 2 căţei de usturoi, 8 roşii deshidratate, 800g năut
1. Scurgeţi boabele de năut şi tăiaţi mare ceapa şi usturoiul.
2. Puneţi toate ingredientele în blender până când se face o pastă omogenă, pe care să o puteţi modela.
3. Faceţi mici biluţe din mixul obţinut. Repetaţi operaţiunea până când rămâneţi fără compoziţie.
4. Încingeţi uleiul într-o tigaie lată, în care să adăugaţi biluţele, pe care le veţi prăji pentru trei minute pe fiecare parte sau până când prind o crustă aurie.
Tips: 1. Este foarte important să scurgeţi cât se poate de mult boabele de năut, mai ales dacă acestea sunt din conservă.
2. Aveţi grijă să nu mixati prea mult ingredientele cu robotul de bucătărie, altfel când le veţi pune la prăjit se vor destrăma.
3. Pentru a forma biluţele de falafel puteţi folosi o lingură.
4. Aveţi grijă ce ulei folosiţi la prăjit, pentru că majoritatea uleiurilor de măsline au punctul de ardere între 180-210 grade Celsius. În plus, pentru a fi mai dietetice, puteţi coace biluţele de falafel într-o tavă, la cuptor.