Sunt bogate în fibre
Farro are un conţinut de fibre mai ridicat decât alte tipuri de cereale integrale, de două ori mai mare decât cel regăsit în quinoa şi de trei ori mai ridicat decât în orez. Dacă respecţi doza zilnică de carbohidraţi, de cel puţin 25 de grame pe zi, scazi riscul de apariţie a cancerului şi păstrezi pentru mai mult timp senzaţia de saţietate. Farro poate fi folosit în supe, salate şi preparate cu legume la tigaie.
Sunt bogate în proteine
Acest tip de cereale, pe lângă fibre, este o sursă excelentă de proteine, care îţi taie pofta de mâncare, ajută la dezvoltarea musculaturii şi îţi oferă multă energie. Farro conţine 7 grame de proteine într-o porţie de un sfert de cană de cereale uscate, adică mai mult decât orzul, ovăzul, quinoa sau orezul brun. Fiind bogat în proteine, farro te ajută să consumi mai puţine calorii pe parcursul zilei.
Sunt bogate în nutrienţi
Farro aduce un aport considerabil de fier, o porţie conţinând 10% din doza zilnică recomandată. În plus, aceste cereale sunt bogate în magneziu şi conţin vitamine din complexul B, care combat depresia şi insomnia, din cauza cărora ai putea fi tentată să mănânci mai mult pe parcursul zilei.
Sunt greu de procesat
Consumul de alimente bogate în carbohidraţi complecşi, aşa cum este şi alacul, ajută la pierderea în greutate, întrucât sunt mai greu de digerat decât carbohidraţii simpli. Astfel, carbohidraţii complecşi stabilizează nivelul zahărului din sânge şi nu vei mai resimţi acea scădere a energiei pe parcursul zilei, care te determină să pofteşti la sucuri acidulate sau dulciuri.
FARRO, cerealele care te scapă de KILOGRAMELE în plus
Ai încercat, probabil, până acum, tot soiul de cereale, de la orez şi până la quinoa, din dorinţa de a slăbi. Ei bine, farro, cereale cunoscute la noi drept alac, sunt o opţiune sănătoasă când vine vorba de consumul de carbohidraţi, întrucât sprijină eforturile de a scăpa de kilogramele în plus.