Lucrul pe care îl au toți copiii în comun este dorința de a se juca, iar în ziua de astăzi, unul dintre cele mai apreciate locuri printre copii este parcul de distracții sau locul de joacă cu case și topogane gonflabile, în care pot sări în voie. Aceste piese sunt potrivite și pentru cei care stau la curte și au destul loc să organizeze o petrecere, dar aceste locuri sunt bune doar în cazul în care părinții vor și ei să se relaxeze, fiindcă au impresia că sunt locuri ferite de pericole.
Cei mai mulți părinți nu acordă prea multă atenție companiei care manevrează acele imense gonflabile și au tendința să creadă pe cuvânt că sunt întreținute corespunzător și respectă toate normele de igienă. Problema este că puțini sunt cei care își curăță obiectul muncii cum ar trebui, iar acest prost obicei poate creea multe probleme. Doctorii îi avertizează pe părinți că acele case și animale gonflabile în care se distrează cei mici reprezintă un pericol pentru sănătatea acestora.
Un exemplu elocvent în acest caz este Brenda Sanderson care se afla la o petrecere de absolbire, alături de cei doi copii ai săi, prieteni, familie și alți invitați. În curtea respectivă se afla și o casă gonflabilă pentru ca cei mici să nu se plictisească, casă pe care au folosit-o cu plăcere și băieții ei. La două zile de la fericitul eveniment, băiatului de 10 ani au început să-i apară pete dubioase în coate, care la o primă investigație s-a presupus că ar fi de la frecarea pielii în contact direct cu platicul din care era confecționată casa gonflabilă. Femeia a observat că petele se răspândesc rapid pe tot corpul și s-a dus cu copilul la doctor ca să afle cauza exactă. Când aceștia l-au analizat pe cel mic au descoperit că petele erau cauzate de o infecție cu stafilococ, provenită de la bacteriile locului de joacă. Plasticul folosit la astfel de locuri de joacă este similar celui din ringurile de wrestling și bacteriile rămân multă vreme și se transferă cu ușurință de la un copil la altul când locul nu este curățat corespunzător. Cei mai mulți părinți își asumă pericolele pentru că acele companii care asigură genul astea de servicii au diverse autorizații de funcționare. Ei se uită doar la aspectul exterior al gonflabilelor, dar indicat este să se efectueze o inspecție meticuloasă și în interior, parte care trebuie, de fapt, să fie cea mai curată. Curățenia acestor locuri de joacă este responsabilitatea patronilor și nu a celor care vor să le folosească sau închirieze, nici înainte și nici după, iar dacă informezi compania că nu îți respectă standardele de curățenie, aceasta ar trebui fie să curețe gonflabilele pe loc fie să le ia înapoi și să te scape de ele.
Potrivit doctorilor, orice tăietură, zgârietură sau rană deschisă prezintă un risc major de infecție dacă este prezentă vreo bacterie, așa că asigură-te că îți protejezi copilul și informează-i și pe alți părinți despre riscuri.
Fii atentă la ce îți expui copilul
Un băiat care s-a jucat într-o casă gonflabilă a fost infectat cu o bacterie ce i-a făcut pe medici să intre imediat în alertă.