File de somon la grill
4 fileuri de somon (a cate 180-200 g)
cateva picaturi de zeama de lamaie
cateva picaturi de sos Worcester
sare, piper proaspat macinat
1 lingura ulei de masline pentru prajit
250 ml sos olandez
cate 1/2 legatura de marar si de busuioc
800 g fettucine (de la raionul frigorific)
250 g rosii mici
busuioc si fire de marar pentru ornat
Spalati pestele sub jet de apa, stergeti-l cu un servet ca se se usuce, picurati deasupra zeama de lamaie si sos Worcester, condimentati cu sare si piper si lasati-l apoi 10 minute in frigider la marinat.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, prajiti somonul, scoateti-l si puneti-l pe un platou termorezistent.
Amestecati sosul olandez cu verdeata aleasa, spalata si tocata marunt. Turnati sosul peste somon si prajiti-l putin pe grill.
Fierbeti fettucinele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet, strecurati-le si lasati-le sa se scurga bine.
Spalati rosiile, scoateti cotorul. Incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie pentru a praji pastele si rosiile. Condimentati cu sare si piper.
Aranjati fileurile de somon cu paste si tomate pe farfurii. Ornati cu busuioc si fire de marar. Serviti imediat.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"