Ai nevoie de:
- 150 de grame de somon
- zeama dintr-o jumătate de lămâie
- 25 de grame de unt
- 150 de grame de broccoli
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie nonaderentă.
Pune somonul cu pielea în jos, asezonează cu sare, piper proaspăt măcinat şi stoarce deasupra puţină zeamă de lămâie.
Lasă la prăjit timp de aproximativ 2-3 minute, apoi întoarce somonul pe partea cealaltă şi mai lasă alte 1-2 minute, sau până când este bine pătruns.
Stoarce deasupra puţină zeamă de lămâie.
Scoate somonul din tigaie şi lasă-l pe o farfurie, potrivit eva.ro.
Pune floretele broccoli într-o crăticioară cu apă puţin sărată care a dat în clocot şi fierbe timp de 3-4 minute sau până când s-a înmuiat foarte puţin.
Scoatele broccoli din apă şi lasă-l la scurs.
Pentru a servi, aşază broccoli într-o grămăjoară în farfurie şi aşază deasupra fileul de somon. Decorează cu felii de lămâie.