Fursecuri crocante cu lămâie
Surprinde-ţi familia cu o tavă de fursecuri gustoase, cu aromă de lămâie, pe care le vei face în numai 30 de minute!
1/2 cană de unt topit, 1 cană de zahăr, 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie, 1 ou, 1 linguriţă de coajă de lămâie, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1/4 linguriţă de sare, 1/4 linguriţă de praf de copt, 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 1/2 cană de făină, 1/2 cană de zahăr pudră
1. Încălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Într-un bol de dimensiuni mari amestecă untul topit şi zahărul până când obţii un amestec omogen. Adaugă esenţa de vanilie, oul, zeama şi coaja de lămâie. Amestecă uşor compoziţia şi pune în bol şi restul ingredientelor, mai puţin zahărul pudră.
3. După ce amestecul s-a omogenizat din nou, cu ajutorul unei linguri, ia aluat din bol şi formează o bilă pe care o vei pune pe hârtia de copt. După ce ai făcut bile din toată compoziţia şi le-ai pus în tavă, presează fiecare bilă în parte cu podul palmei pentru a obţine formă de fursec.
4. Coace fursecurile preţ de 11 minute. Scoate tava, întoarce fursecurile pe partea cealaltă şi mai lasă-le apoi la cuptor preţ de 3 minute.
5. După ce acestea s-au copt, scoate tava şi pudrează zahărul deasupra fursecurilor. Lasă-le la răcit şi serveşte-le alături de cei dragi!
Poftă bună!