Fursecuri cu ciocolată pentru Moş Crăciun
Moş Crăciun este obişnuit să primească mereu ceva la schimb atunci când vine să îţi lase cadourile sub brad, motiv pentru care am pregătit pentru tine o reţetă de fursecuri cu ciocolată.
175 de grame de ciocolată, 50 de grame de unt, 150 de grame de zahăr pudră, 2 ouă, 50 de grame de cacao, 150 de grame de făină, 1/2 linguriţă praf de copt, esenţă de vanilie, 50 de grame de picături de ciocolată pentru decorat fursecurile.
1. Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o la bain-marie împreună cu untul.
2. Adaugă zahărul şi esenţa de vanilie, după care amestecă bine compoziţia până când se topeşte zahărul.
3. Adaugă ouăle şi un praf de sare, după care amestecă bine la blender.
4. Toarnă făina în ploaie, la fel şi praful de copt şi cacaua, apoi amestecă bine cu o spatulă până când obţii o compoziţie omogenă, moale şi uşor lipicioasă.
5. Ia în mână compoziţie cât foloseşti şi pentru chiftele şi formează fursecurile în mână, după care aplatizează-le pe tava de copt pe care ai aşezat o foaie de copt unsă cu unt.
6. Presară la final fulgi de ciocolată şi bagă tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute. După ce ai pregătit fursecurile, nu uita de paharul cu lapte cald.
Poftă bună!
Articolul anterior Tagliatelle cu mieji de nucă copţi Articolul următor Sarmale de post cu orez şi legume