Negresă fără zahăr
Încearcă o reţetă simplă de negresă fără zahăr, foarte gustoasă şi nemaipomenită pentru o gustare pe care să o consumi cu persoana dragă.
50 gr unt, 200 gr ciocolată amăruie (minim 70% cacao), 80 gr cacao, 65 gr făină de grâu, 4 ouă, 250 gr îndulcitor, 2 linguriţe de praf de copt.
1. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează o tavă dreptunghiulară de 30 cm cu hârtie cerată.
2. Topeşte la bain marie ciocolata ruptă bucăţi şi untul.
3. Într-un bol, amestecă îndulcitorul cu făina, cacao şi praful de copt.
4. Toarnă deasupra amestecul de unt şi ciocolata topită şi amestecă bine.
5. Separat, bate ouăle, după care încorporează-le în amestecul dens. Amestecă bine, până obţii un aluat foarte gros.
6. Toarnă aluatul în tavă şi nivelează cu autorul unei spatule. Dă la cuptor prăjitura şi coace-o 25-30 minute.
7. Lasă să se răcească uşor în tavă, apoi transfer-o cu tot cu hârtia de copt pe masă şi tai-o în pătrăţele mari.
8. Pudrează cu zahăr sau serveşte-o cu frişcă.
Poftă bună!
Sursa: finecooking.com Articolul anterior Tort de ciocolată în doar 10 minute Articolul următor Inel cu bacon şi brânză