Fursecuri vegane cu unt de arahide și sirop de arțar
Acest desert sănătos este vegan, are puține calorii și este o combinație între ovăz, sirop de arțar și unt de arahide.
1/3 cană unt de arahide, 2 banane, 1 linguriță esență de vanilie, 2 linguri lapte de soia, 2 linguri sirop de arțar, 2 căni și jumătate ovăz, 1 vârf scorțișoară, 1/4 cană făină
1. Se iau cele două banane foarte coapte și se pisează cu ajutorul unei furculițe într-un castron mare.
2. Se adaugă untul de arahide, laptele de soia, esența de vanilie și siropul de arțar, după care se amestecă foarte bine.
3. Se adaugă ovăzul ținut la înmuiat câteva ore, dar scurs de apa acumulată, apoi se pune și făina și se mai amestecă odată, până când se formează o pastă lipicioasă.
4. Se ia câte o lingură din compoziție și se așează la distanță una de cealaltă, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă tava la cuptorul încis la 180 grade Celsius și se lasă între 13-16 minute, sau până când fursecurile se fac crocante la exterior, dar moi în interior.