Waffle din făină integrală
O rețetă delicioasă, care arată minunat și este bună pe post de mic dejun, gustare sau desert.
1 pachet drojdie, 1/2 cană apă încălzită, 2 căni unt topit, 3 linguri ulei de cocos, 2 linguri zahăr, 2 căni făină integrală, 1/2 cană fulgi de ovăz, 4 albușuri, 1/8 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/4 linguriță sare fină, sirop de arțar, ulei de floarea soarelui
1. Se împrăștie drojdia în apă și se lasă să se umfle timp de 5 minute, după care se adaugă untul, uleiul de cocos, zahărul și făina și se amestecă până la omogenizare, apoi se acoperă cu folie strech și se pune în frigider peste noapte.
2. Se preîncălzește aparatul de preparat waffle, timp în care se amestecă ovăzul, albușurile, bicarbonatul și sarea cu compoziția inițială.
3. Se unge aparatul cu ajutorul unei pensule de bucătărie cu ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă câte 1/3 ceașcă de compoziție în fiecare formă, folosind spatele unei linguri pentru a o întinde peste tot.
4. Se coc waffle-urile până devin maronii și crocante, adică aproximativ 5-7 minute și se repetă operațiunea până când se termină toată compoziția, după care se servesc cu sirop de arțar.