Galuste de cartofi cu prune
½ kg cartofi
4 linguri faina
1/2 kg prune
10 nuci tocate
1 ceasca lapte clocotit
2 linguri unt
½ kg pesmet
4 linguri zahar
sare
Se pregateste intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, amestecat cu zaharul. Se lasa pesmetul deoparte si se pregateste aluatul: Se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cescuta de lapte clocotit. Se pune putina sare, faina si un ou crud si se framanta un aluat moale, care se intinde in foaie groasa de 1-2 cm. Se taie patrate in care se pun prune fara samburi, in care s-a pus cate un miez de nuca. Se strange aluatul peste prune si se pun galustele sa fiarba in apa care a clocotit pe foc mic. Se lasa sa se ridice deasupra apei, se scot cu o lingura si se trec prin pesmetul prajit. Se servesc atat calde, cat si reci. Iarna se fac cu magiun de prune, in care s-au pus nuci maruntite.
Articolul anterior Negrese Articolul următor Papanasi prajiti