Şerbet de prune cu şampanie
Vrei să le pregăteşti celor dragi un desert de sezon? Încearcă o reţetă delicioasă, care nu necesită prea multe ingrediente sau tehnici complicate.
5 ceşti de prune dulci, fără sâmburi, 1/2 ceaşcă apă, 1 lingură de şampanie; pentru sirop: 1/3 ceaşcă apă, 1/3 ceaşcă zahăr
1. Într-un blender amestecă prunele cu 1/2 ceaşcă de apă până obţii o pastă de consistenţă omogenă. Trece compoziţia printr-o sită fină. Ce nu trece de sită trebuie îndepărtat.
2. Amestecă zahărul şi apa pentru sirop într-un ibric sau o tigaie mică, la foc mic, până când zahărul se dizolvă, după care lasă siropul pe foc timp de 4 minute. Dă la o parte şi răceşte siropul.
3. Într-un bol suficient de încăpător amestecă 1/2 din siropul răcit cu pasta de prune strecurată, după care mai adaugă câte o lingură de sirop, în funcţie de cât de dulce îţi doreşti desertul. Ia în considerare că depinde de cât de coapte şi dulci sunt prunele.
4. Răceşte amestecul timp de cel puţin jumătate de oră la congelator.
5. Toarnă amestecul într-un blender, mixează şi apoi dă-l iar la rece pentru cel puţin două ore, înainte de a servi desertul.
6. Răceşte recipientele în care vei servi desertul la congelator timp de 10 minute. Pentru a forma bilele de şerbet foloseşte o lingură pentru îngheţată. Când ai obţinut numărul de porţii, e bine să le bagi înapoi la congelator timp de 10 minute.
7. Serveşte cu frunze de mentă deasupra sau chiar folosind codiţele şi frunzele fructelor, dacă ai suficiente.
Articolul anterior Salată de broccoli cu bacon Articolul următor Fâşii de pui cu arahide, la cuptor