Toamna este momentul ideal pentru plantarea ghioceilor aşa căm dacă îţi doreşti o grădină plină de ghiocei la început de primăvară, trebuie să te ocupi de ea încă din lunile de toamnă. De asemenea, e important să ştii că ghioceii se vor înmulţi de la sine de la an la an, aşa că nu trebuie să fii dezamăgită dacă răsar prea puţini în prima primăvară.
În primul rând, trebuie să alegi cel mai potrivit loc pentru ghioceii tăi, pentru a te asigura că aceştia vor avea parte de condiţiile necesare. Ghioceilor le place soarele în aceeaşi măsură în care le place şi umbra, aşa că ai face bine să alegi un loc puţin umbrit.
Fă apoi câteva gropi pentru bulbii de ghiocei, a căror adâncime să atingă 10 centimetri. În funcţie de cum vrei să arate la final straturile de ghiocei, vei planta bulbii după un model drept, şerpuit sau în jurul arbuştilor din grădina ta.
Nisipul îmbunătăţeşte drenajul solului aşa că nu ar strica să astupi bulbii cu pământ amestecat cu nisip.
Imediat după plantare, udă pământul sub care se află bulbii de ghiocei. Apoi, ai putea să îi mai uzi o dată la câteva zile, până la venirea zăpezii.
GHID: Cum se plantează ghioceii - AŞA îţi faci grădina mai frumoasă
Vestitorii primăverii aduc bucurie atât în grădina ta, cât şi în suflet - Iată cum se plantează ghioceii!