Iată ghidul de supravieţuire al femeii veşnic înfometate, care mănâncă doar la restaurante:
1. Documentează-te
Întotdeauna verifică pe site-urile restaurantelor înainte de a le călca pragul. În acest fel, te poţi pregăti şi poţi planifica înainte de a ajunge la restaurant. În unele locuri, caloriile sunt listate, astfel încât poţi vedea cu exactitate ce obţii de la fiecare preparat.
2. Nu te lua DOAR după meniu (sau după prietenii tăi)
Nu îţi fie teamă să faci o comandă specială (de exemplu, ceri somon la grătar, dar nu vrei sosul cremos care îl acompaniază). E suficient să îi ospătarului într-un mod politicos. Dacă ai verificat deja meniul online şi ştii ceea ce îţi doreşti, rămâi la acea variantă. Nu pune la îndoială preparatul pe care ai decis să îl comanzi, indiferent de ceea ce comandă prietenii tăi.
3. Începe cu o supă
Dacă există în meniu supe, ciorbe sau borş de orice, mergi pe această variantă. Studiile arată că, dacă îţi începi masa cu o supă bazată pe fiertură (supă de carne sau borş), acest truc te va determina de fapt să iei din alimentaţie cu aproape 20% mai puţine calorii, per total, în timpul mesei. De ce? Pentru că supa este săţioasă, îţi umple stomacul şi este săracă în calorii.
4. Sfaturi pentru mâncarea chinezească
Îţi plac creveţii şi alte preparate pe care le găseşti în restaurantele chinezeşti? Există o modalitate mai bună de a te bucura de ele, care îţi va satisface aceleaşi pofte. Alege găluştele chinezeşti preparate la abur, nu prăjite. Şi nu renunţa la creveţi, doar alege-i fierţi sau preparaţi la aburi, cu legume, şi cu o garnitură de orez brun.
5. Sfaturi pentru mâncarea italiană
Puiul cu parmezan, peste spaghete, este un preparat îndrăgit de multe persoane, dar poate conţine o valoare extrem de mare de calorii şi grăsime. În loc de asta, comandă pui la grătar cu sos marinara şi o porţie mică de paste din făină integrală. Toate acestea sunt pline de savoare, dar reprezintă un preparat mult mai sănătos. Iar pastele din făină integrală sunt mult mai săţioase decât cele obişnuite, din făină albă, deoarece au mai multe fibre.
6. Sfaturi pentru mâncarea mexicană
Tacos, cu o garnitură de orez şi fasole mexicană, sună destul de inocent. Dar o farfurie de acest gen are de cele mai multe ori 1000 de calorii sau chiar mai multe. În loc de asta, alege un buritto cu pui, care mai conţine salată verde, roşii, fasole neagră, ceapă, coriandru, sos salsa. Sursa.