Gogoşi din piure, umplute cu ciuperci
Prepară o gustare delicioasă, originară din Polonia, cu care îţi vei surprinde plăcut membrii familiei!
3 cartofi mari, 1 ceapă, 6 ciuperci mari, 1 ou, 1 ceaşcă de făină, 3 linguri de unt, părunjel mărunţit, ulei, sare şi piper
1. Pune cartofii la fiert în apă cu sare şi scoate-i 25 de minute mai târziu.
2. Curăţă ciupercile şi taie-le felii subţiri. Procedează la fel cu ceapa. Pune apoi atât ciupercile, cât şi ceapa, într-o tigaie în care ai încins în prealabil puţin ulei. Căleşte-le, asezonează-le cu sare, piper şi pătrunjel.
3. Pasează apoi cartofii împreună cu cele trei linguri de unt şi sare. Adaugă şi oul crud, dar şi 1/2 ceaşcă de făină.
4. Pudrează apoi făina rămasă pe masa şi, cu ajutorul mâinilor, formează din piureul obţinut câteva turtiţe pe care le vei umple cu amestecul de ceapă şi ciuperci călite. Transformă apoi turtele în gogoşi şi prăjeşte-le în ulei încins, pe ambele părţi.
5. Scoate gogoşile pe un şerveţel care să absoarbă grăsimea în exces. Opţional, poţi servi gogoşile cu o lingură de smântână şi pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!