De cele mai multe ori, punem semnul egal intre grasimile din alimentatie si kilogramele care se depun pe corpul nostru. In realitate insa, lucrurile sunt mai complexe decat credeam.
"Grasimile sunt surse de energie, intra in structura membranelor tuturor celulelor si a sistemului nervos, participa in procesele de coagulare a sangelui, intaresc sistemul imunitar si, nu in ultimul rand, contribuie la absorbtia vitaminelor liposolubile A, D, E si K", subliniaza dr. Corina Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentatiei.
Specialistii spun ca este important sa nu eliminam grasimile din alimentatie, nici macar in perioadele in care incercam sa dam jos kilogramele acumulate. "Grasimile bune care provin din peste, fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale crude), uleiuri vegetale si produsele preparate din uleiuri vegetale precum maionezele si margarinele tartinabile de generatie noua nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic", completeaza dr. Corina Zugravu.
Citeste si: Aceasta gustare topeste 2 centimetri din talie
Gabriela Cristea: "Nutritionistul nu mi-a interzis sa mananc grasimi"
Florentina Opris iti spune ce te ajuta in procesul de eliminare a grasimilor
Piramida alimentatiei sanatoase - Tu stii cat sa mananci?