În ziua de astăzi există multe medicamente disponibile pe piață, care îți îmbunătățesc starea de sănătate, dar care, din păcate, au și foi întregi de contraindicații, așa că este recomandat să folosești cât mai multe produse naturale.
Cimbrul este o plantă foarte sănătoasă, cu multiple beneficii pentru sănătate, ce poate trata lupusul, fibromialgia, artrita reumatoidă și scleroza multiplă. Ea este bogată în calciu, potasiu și fier. În plus, este cunocută pentru că reglează tensiunea arterială.
Alte beneficii ale cimbrului:
- Îndepărtează amețelile;
- Ajută la formarea globulelor roșii;
- Este antioxidant;
- Luptă cu oboseala cronică;
- Eficient în tratamentul astmului, tusei, laringitei, bronșitei și a usturimii de gât.
Prin consumarea acestei plante în mod regulat vei observa beneficiile în numai câteva zile. Din cimbru se poate face ceai, care să îmbunătățească per total sănătatea, dar el poate da și o aromă foarte plăcută oricărui fel de mâncare.
Necesarul de ingrediente pentru remediu:
1 cană de apă, 1 mână de cimbru (proaspăt sau uscat)
1. Se pune apa într-un ibric și se încălzește până aproape de fierbere.
2. Se pune cimbrul într-un bol și se toarnă apa fierbinte peste el.
3. Se lasă la răcit câteva minute, apoi se strecoară bine printr-o sită fină.
Tips: Pentru un gust mai dulce, se poate adăuga un pic de miere și se bea imediat, nu se face mai mult odată, pentru că își pierde proprietățile.