Pentru a evita problemele, încearcă să gătești cât mai mult la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, însă când ai poftă de o fâșie două de bacon într-un sandviș sau bucățele crocante în salată și folosești pentru acest lucru o tigaie, în primul rând alege una antiaderentă, pentru a-ți fi mai ușor și în al doilea rând, curăț-o imediat, în timp ce lași baconul la scurs pe un șervețel.
Pe de altă parte, dacă mai prăjești ceva, cum ar fi un ou, lasă grăsimea în tigaie și fă direct în aceasta, pentru a-i da un gust aparte, dar dacă nu, poți turna grăsimea pe o felie de pâine sau în castron, în locul uleiului din salată. Apoi, pune un pic de vermut în cratiță sau tigaie și începe să scorojești resturile cu o lingură de lemn, pentru a evita zgârierea suprafețelor. Vei obține un lichid dulce și sărat în același timp, presărat cu mici bucățele maronii de carne, piele și grăsime (în funcție de ce ai preparat de fapt), lichid pe care trebuie să-l lași complet la răcit, apoi îl poți combina cu o lingură de maioneză și un pic de muștar Dijon, pentru a face un topping de salată sau un sos pentru sandvișuri.
Pe lângă aceste trucuri, poți păstra grăsimea care se scurge pentru a o pune în sosul de paste, supe, dressinguri și tocănițe sau orice altceva are nevoie de un pic de aromă de carne sărată. De asemenea, mai poți adăuga o lingură de unt și vei obține un sos bun de consumat cu preparate servite alături de un pahar de vin sau vermut.
Iată ce să faci cu grăsimea rămasă în tigaie
După ce gătești o friptură sau prăjești un pic de bacon, este de la sine înțeles că trebuie să speli vasele, dar să cureți toate acele resturi de grăsime și carne este destul de greu.