Sosul este secretul unei porţii de paste delicioase, iar următoarele trucuri te vor ajuta să obţii o versiune net superioară a clasicului sos roşu.
1. Foloseşte roşii de calitate
Degeaba ai o reţetă genială dacă foloseşti ingrediente ce lasă de dorit. Fie că foloseşti roşii proaspete sau la conservă, soiul San Marzano este de preferat. Desigur, există şi alte variante, precum soiurile din California, care pot egala roşiile italieneşti la capitolul savoare.
2. Atenţie la uleiuri, usturoi şi ceapă
Aceeaşi regulă de mai sus se aplică şi la celelalte ingrediente. Încearcă să eviţi uleiul de măsline pe care l-ai ţinut în cămară timp de un an, pentru că nu-l prea foloseşti. Cât despre usturoi şi ceapă, cu cât sunt mai proaspete, cu atât mai bun va fi sosul obţinut.
3. Adaugă fiecare ingredient la timpul potrivit
Dacă reţeta include usturoi, ţine cont de faptul că timpul de gătire al cepei este mult mai îndelungat decât cel al usturoiului, aşa că ai grijă când anume le adaugi în tigaie pentru a evita situaţiile în care usturoiul se arde.
4. Prelungeşte timpul de fierbere al sosului
Dacă vrei un sos bun, ar trebui să-l laşi să fiarbă la foc mic cel puţin 30 de minute, astfel încât să permită uleiurilor să "dispară", în loc să plutească la suprafaţă. Specialiştii recomandă fierberea lentă a sosului, timp de până la trei ore, la foc mic.
5. Adaugă carnea din timp
Dacă adaugi cârnaţi sau alt tip de carne, ţine minte că va dura mai mult ca totul să se lege, întrucât aceste ingrediente îşi lasă propriul suc în oală sau tigaie şi subţiază sosul.
5 trucuri care îţi garantează cel mai bun sos pentru paste
Având în vedere că petreci mai mult timp acasă în această perioadă, poţi profita de ocazie pentru a-ţi îmbunătăţi aptitudinile în materie de gastronomie.