Aceste trucuri culinare cu siguranță te vor impresiona și te vor ajuta în viață.
1. Cel mai ușor mod de a face cartofi copți
Taie cartofii pe jumătate, pe lungime, dă-i pe toate părțile cu o porție generoasă de sare și stropește-i cu puțin ulei de măsline extravirgin. Așează-i pe o hârtie de copt, cu coaja în sus și coace-i la 200 grade Celsius timp de 30-40 de minute. Când furculița se înfige ușor, aceștia sunt gata.
2. Plăcintă înghețată
Multe gospodine care fac plăcintă se confruntă cu problema aluatului de dedesubt, care se îmbibă de zeama umpluturii și se lasă din cauza greutății, dar dacă îngheți toată plăcinta înainte de a o coace, vei scăpa de această problemă, deoarece crusta de deasupra va începe să se facă înaintea umpluturii, care nu-și va mai lăsa la fel de multă zeamă. Nu uita să o înfășori într-o folie alimentară de unică folosință înainte de a o băga la congelator.
3. Cum să gătești ușor paste
Din moment ce diametrul unei tigăi este mai mare decât al unui recipient de paste, e mai ușor să gătești pastele într-o tigaie normală. Astfel vei economisi timp, deoarece alimentele se vor coace în mod egal în același timp, fiind mai răspândite.
4. Gătește legumele la cuptor
Pentru a face legume la cuptor trebuie să le speli și să le tai bucăți mici, apoi să le faci pachet într-o folie de hârtie de copt și să le lași la cuptorul încins la 180 grade Celsius timp de 20-30 de minute, după care să desfaci cu grijă pachetul, ca să nu te frigă aburii din interior.
5. Ceapă înghețată
Acest truc te va ajuta când ai de preparat o supă, o tocană sau o garnitură. Curăță și taie ceapa conform cerințelor preparatului pe care te gândești că îl vei prepara, apoi pune bucățile într-o tavă de copt acoperită cu folie de aluminiu și bagă tava cu totul la congelator pentru 2-3 ore. După aceea, poți scoate ceapa din tavă să o pui într-o pungă resigilabilă, pe care s-o lași la congelator până te decizi să prepari ceva.
6. Brioșe din paste
Dacă ai făcut prea multe paste și ți-au rămas pe a doua zi, dar nimeni nu le mai mănâncă, atunci pune porții mici în tăvi de brioșe și bagă-le apoi la cuptor. Pentru un efect mai special și surprize pentru cei mici, poți ascunde în mijlocul lor legume pe care copiii nu le mănâncă de obicei, iar deasupra fiecăreia să mai razi brânză sau cașcaval. Acest truc se pretează cel mai bine cu spaghete.
7. Pui marinat înghețat
Ca să-ți fie mai ușor când vii seara acasă după o zi de muncă grea și nu mai ai chef să faci mâncare, poți scoate de la congelator un pachet cu piept de pui gata marinat. Trebuie doar să pui dinainte câte un piept de pui cu ierburi aromate și alte sosuri într-o pungă resigilabilă, pe care s-o congelezi și s-o scoți doar când ai poftă de acel preparat.
8. Înghețată cu bomboane
Pentru a face acest desert îți va trebui orice sortiment de înghețată și batonul tău de ciocolată preferat, pe care să-l rupi în mai multe bucăți. Aceste două ingrediente se mixează într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul unui mixer puternic și se transformă astfel într-un shake delicios, pe care-l poți consuma ca atare, ornat cu frișcă, fructe proaspete, sos de ciocolată și biluțe decorative sau îl poți pune în forme pentru a face înghețată din el.
9. Chipsuri home-made
Se taie lipiile de tortilla în triunghiuri de dimensiunea dorită, se amestecă cu puțin ulei și sare de mare, apoi se împrăștie într-o tavă căptușită cu folie de copt și se bagă pentru 10 minute în cuptorul încins la 230 de grade Celsius.
10. Înainte de a-l găti, pune un pic de iaurt grecesc pe fileul de somon
Dacă pui un pic de iaurt grecesc pe fileul de somon, acesta se va face mai bine și nu se va mai fărămița când îl iei din tavă sau de pe grătar.
Iată cum să economisești timp când gătești
Este foarte bine când impresionezi pe toată lumea cu preparatele tale culinare, dar te simți și mai bine când știi că ai făcut totul foarte repede și mai ai timp pentru o baie cu spumă înainte să vină invitații.