Acea pieliță crocantă este adesea preferata copiilor, dar unii oameni o consideră dezgustătoare, mai ales când e din mâncarea gătită, deoarece acolo vorbim despre o piele moale, dar de multe ori, chiar și cei care nu recunosc, dacă sunt singuri acasă și fac un pui la rotisor sau prăjesc copane de pui, primul lucru pe care-l fac este să mănânce toată pielița crocantă. Acest lucru se întâmplă pentru că din păcate, după ce puiul se răcește, dacă este băgat la frigider, toată acea bunătate se înmoaie și capătă o textură neplăcută.
Dacă îți rămân resturi de piele sau dacă vrei să revitalizezi pielița de la anumite preparate, trebuie să înțelegi că aceasta a fost gătită deja o dată, deci marea majoritate a grăsimilor au fost îndepărtate, iar colagenul s-a topit, deci în tigaie se face foarte ușor din nou crocantă, devenind ca un fel de chips, pentru că a fost deja condimentată dinainte. Chiar și pielea de la târtiță, care e de obicei mai moale, se transformă în câteva minute.
Ca să-ți fie mai ușor, dezlipește ușor pielea de pe puiul deja gătit (sau crud, după preferințe) și pune-o într-o tigaie nonaderentă. Dă focul sau căldura la mediu și lasă pielea să se curbeze natural, fără ulei, întorcând-o o singură dată. La final, transfer-o pe un prosop de hârtie curat, pentru a absorbi orice exces de grăsime s-a mai scurs și adaug-o apoi în salate, paste, sendvișuri sau servește-o ca atare, eventual cu puțină sare, pe post de gustare.
Iată de ce să prăjești pielea de pui
În general, nutriționiștii recomandă să îndepărtezi pielea de pui înainte să gătești carnea, mai ales dacă ai de gând s-o prăjești, dar trebuie să recunoaștem că acest lucru răpește preparatelor din savoare.