Îngheţată homemade
Cele mai multe baze de îngheţată sunt create cu lapte, smântână şi zahăr, motiv pentru care formarea cristalelor de apă este inevitabilă.
4 ouă, 100 g zahăr, 300 g smântână, un pahar cu lapte, dulceaţa preferată.
Reţeta de astăzi este foarte simplă, iar modul de preparare te scapă de cristalele de gheaţă care se formează de cele mai multe ori în compoziţie.
1. Combină 4 gălbenuşuri de ou cu zahărul, bate-le bine cu mixerul, după care adaugă smântâna şi laptele şi continuă să amesteci până când obţii o compoziţie omogenă.
2. Toarnă compoziţia într-un vas de yena dreptunghiular şi bagă-l la congelator pentru 45 de minute.
3. Scoate îngheţata de la congelator după 45 de minute şi trage cu o lingură marginea întărită spre interiorul compoziţiei, după care bagă pentru încă 30 de minute vasul la congelator.
4. După 30 de minute, repetă procesul şi trage marginile întărite spre interiorul compoziţiei, după care, adaugă dulceaţa ta preferată.
5. La final, bagă din nou vasul la congelator pentru alte 45 de minute.
Îngheţata homemade se recomandă să fie consumată în aceeaşi zi în care este preparată.
Poftă bună!
Articolul anterior Cafea Sweet Pie Articolul următor Prăjitură cu orez expandat şi îngheţată