Tort de clătite cu îngheţată
Pentru că afară este foarte cald şi trebuie să ne răcorim, azi îţi propunem să încerci să prepari un tort de clătite cu îngheţată.
2 oua, 250 ml lapte sau apă minerală, 100 - 150 g faină, 2 linguri cu zahăr, 160 g smântână, un praf de sare, unt pentru prăjit, 200 g îngheţată cu aroma preferată, dulceaţă de căpşuni sau cireşe şi frişcă.
1. Amestecă la blender sau cu mixerul gălbenuşurile de ou, zahărul şi laptele.
2. Adaugă faina şi albuşurile de ou, după care, amestecă bine de tot aluatul.
3. Adaugă smântâna şi sarea, apoi lasă aluatul deoparte pentru 20 de minute.
4. Într-o tigaie cu diametrul de 22 cm, încălzeştă untul. Ia cu polonicul câte o porţie din compoziţie şi toarn-o uniform în tigaie.
5. După ce s-au rumenit clătitele pe ambele părţi, pune-le la răcit.
6. Între timp, pregateşte umplutura de îngheţată şi dulceaţă. Poţi să amesteci îngheţata cu dulceaţa sau poţi să le aşezi în straturi peste foile de clătită.
7. Aşază o foaie de clătită, umplutura şi iar o foaie de clătită. Repetă procesul până când tortul va fi suficient de mare.
8. Poţi decora tortul de clătite cu frişca şi cu zmeură sau cu bombonele, după care, bagă-l la concelator pentru 30 de minute.
Atenţie! Grăbeşte-te când asamblezi tortul pentru că îngheţata se topeşte foarte repede. Ca să nu ai surprize, amestecă îngheţata cu dulceaţa şi lasă compoziţia pentru o oră la congelator.
Poftă bună!
Sursa foto: http://www.boredblogalmighty.com/ Articolul anterior Banane coapte cu îngheţată Articolul următor Salată de cartofi ca la mama acasă