Reteta acestui desert te va face sa te simti atat de fericita! In plus, aceste inghetate pe bat sunt aproape prea usor de realizat si aproape prea bune pentru a fi mancate.
Ingrediente pentru compozitia de inghetata: 400 ml lapte de cocos raw, proaspat (sau o concerva cumparata din supermarket); 1/4 cana de zahar (sau indulcitorul preferat, dupa gust); Fructe congelate (optional); Cimbru tocat marunt, rozmarin, busuioc sau alte plante aromatice preferate (optional).
Indicatii de preparare:
1. Pentru a prepara inghetatele pe bat: umple formele de inghetata cu bucati mici de fructe si ierburile aromatice taiate cat mai marunt (nu uita de betisoarele de inghetata), lasand spatiu pentru inghetata care va umple formele.
2. Pentru a face compozitia de inghetata: Amesteca laptele de cocos si indulcitorul pana cand se omogenizeaza. Apoi, cu grija si incet se toarna in formele de inghetata compozitia pana cand acestea sunt pline. Lasa-le in congelator peste noapte sau pana cand s-au inghetat si s-au solidificat. Apoi scoate-le din forme si consuma-le in caldura de afara sau la piscina.
Citeste si: Reteta de inghetata cu cirese, recomandata de Cori Gramescu
Desert racoritor de vara: inghetata cu iaurt
Inghetata din lapte matern - Ai manca?
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net