Desert rapid fără coacere, cu fulgi de cocos şi ciocolată
Aceste batoane cu fulgi de cocos şi ciocolată sunt uşor de preparat şi pot fi o gustare dulce sănătoasă pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, comparativ cu prăjiturile pe care le găseşti în comerţ.
400 grame ciocolată de menaj, 3 ceşti fulgi de cocos, 1 ceaşcă de lapte condensat îndulcit
1. Amestecă laptele condensat cu fulgii de cocos, adăugând lapte condensat suplimentar în compoziţie dacă ţi se pare că are o textură mult prea uscată.
2. Întinde compoziţia într-o tavă şi las-o la frigider timp de o oră.
3. Taie compoziţia în formă de batoane.
4. Topeşte ciocolata într-un bol şi glazurează batoanele introducându-le, pe rând, în recipient, după care aşază-le înapoi în tavă sau pe un platou.
5. Lasă batoanele la rece până când ciocolata se întăreşte.
Pont: Pentru un plus de savoare, adaugă un ingredient surpriză! Poţi opta pentru migdale crude întregi sau fulgi de migdale, pe care fie le adaugi în compoziţia de fulgi de cocos şi lapte condensat, fie le presari peste batoanele scufundate în ciocolate, înainte de a le lăsa la frigider pentru a se întări.
Articolul anterior Hummus din boabe verzi de soia Articolul următor Ciuperci la cuptor, cu usturoi şi pesmet