Ai nevoie de:
» Un pepene foarte mare,
» 4 ceşti de votca,
» 120 de grame de jeleu de căpşuni sau de pepene,
» 60 de grame de gelatină fără aromă.
Preparare:
1. Taie pepenele pe lung, în două părţi egale. Scoate miezul din pepene cu o lingură, dar ai grijă să laşi coaja groasă de cel puţin 2 centimetri.
2. Pe 2 tăvi, pregăteşte un pat din prosoape de bucătărie şi aşază jumătăţile de pepene astfel încât să nu se balanseze şi să se verse compoziţia.
3. Într-un vas mare, amestecă jeleul cu gelatina, adaugă 4 căni de apă fiartă ca să se dizolve complet gelatina, după care adaugă votca şi amestecă bine.
4. Toarnă compoziţia în jumătăţile de pepene şi bagă tăvile cu grijă la frigider pentru 4 ore.
5. Când se întăreşte jeleul, taie pepenele în porţii egale şi lasă-ţi prietenii să savureze bunătatea de desert.