Creveţi în coajă de pepene galben
Pentru astăzi am pregătit o reţetă exotică şi foarte gustoasă. Trebuie neapărat să o încerci şi tu!
2 pepeni galbeni mici, 1 grepfrut roşu, 2 linguriţe ghimbir, 4 linguriţe miere, 175 g creveţi, curăţaţi şi gătiţi, o mână de rucola, pentru ornat.
1. Taie pepenii galbeni în jumătate şi îndepărtează seminţele cu o lingură.
2. Apoi, cu un cuţit îndepărtează şi miezul de pepene, dar ai grijă să nu găureşti coaja.
3. Miezul de pepene taie-l cuburi, timp în care pune la uscat cojile de pepene cu faţa în jos pe un prosop de bucătărie.
4. Curăţă grepfrutul şi îndepărtează pieliţa de pe felii, după care taie-le în două pe fiecare şi adaugă-le peste cuburile de pepene.
5. Amestecă ghimbirul şi mierea cu zeama rămasă de la grepfrut sau stoarce separat jumătate de grepfrut, după care toarnă-l peste fructe.
6. Amestecă fructele cu creveţii şi împarte compoziţia în capacele de pepene. Ornează cu rucola şi masa este gata.
Poftă bună!
Sursa: food.com Articolul anterior Penne carbonara Articolul următor Piept de pui cu pesmet şi parmezan