Jeleuri de casă cu miere şi căpşune
Prepară un desert inedit pentru cei mici şi cei mari, din două ingrediente, a cărui formă îi va amuza cu siguranţă.
3 ceşti de căpşune, 1 lingură de miere
1. Încinge cuptorul la 250 de grade
2. Curăţă codiţele căpşunelor şi spală-le.
3. Adaugă-le într-un blender, împreună cu mierea şi mixează până obţii o consistenţă cremoasă.
4. Într-o tavă, întinde hârtie de copt şi deasupra toarnă compoziţia, întinzând-o cu o spatulă până când obţii un dreptunghi. Ai grijă ca amestecul să fie uniform distribuit şi suficient de subţire.
5. Dă la cuptor pentru 2-3 ore sau până când se usucă şi nu mai simţi că este lipicioasă la atingere. Timpul de coacere depinde de cât de gros ai distribuit compoziţia şi de cât de mult suc lasă fructele. Verifică din când în când, fiindcă este posibil să necesite mai puţin de două ore, în funcţie de aceşti factori.
6. Scoate jeleul din cuptor şi lasă-l să se răcească la temperatura camerei câteva ore bune.
7. Taie jeleul în fâşii mai subţiri sau mai groase şi rulează-le, păstrând hârtia de copt astfel încât să nu se lipească.
Pont! Dacă vrei să semene mai mult cu jeleurile din comerţ, poţi presăra pe fâşiile tăiate zahăr înainte de a le rula.