Tartă cu căpşune
Încearcă un desert răcoritor, cu care să îţi bucuri papilele gustative pe timp de vară!
Pentru crustă: 1 1/2 cană de făină, 1/2 cană de unt, tăiat cubuleţe, 1/3 cană de zahăr, 1/4 linguriţă de sare
Pentru umplutură: 250 de grame cremă de brânză, 1/4 cană de zahăr, 1 kg de căpşune, tăiate în jumătăţi
1. Încălzeşte cuptorul la 230 de grade. Foloseşte blenderul pentru a amesteca făina, untul, zahărul şi sarea. Întinde aluatul obţinut într.o tavă rotundă, pentru tarte. Introdu apoi tava la congelator, unde o vei lăsa preţ de 10-15 minute.
2. Scoate tava din congelator şi bag-o la cuptor, apoi coace-o până când capătă o nuanţă aurie (în jur de 25 de minute). Las-o apoi la răcit, timp în care vei pregăti umplutura.
3. Într-un bol, pune crema de brânză, pe care o vei amesteca cu zahărul. Pune această umplutură peste aluatul răcit.
4. Ornează apoi tarta cu jumătăţile de căpşune. Las-o la rece preţ de o oră, apoi serveşte-o alături de cei dragi.
Poftă bună!
Articolul anterior Supă de broccoli cu brânză cheddar Articolul următor Piure de mango cu spumă de lămâie şi mentă