Vedeta spune că poţi să prepari foarte multe deserturi răcoroase şi savuroase cu căpşune. Iar pentru a nu-ţi face probleme în privinţa caloriilor, Laura Cosoi îţi recomandă o reţetă de desert care nu îţi va pune silueta în pericol.
Actriţa a folosit iaurt grecesc în loc de frişcă şi pişcoturi în loc de biscuiţi. Prin urmare, preparatul ei are puţine grăsimi şi puţine calorii.
Ingrediente:
1 kilogram de căpşune
1 iaurt grecesc mic
1 cutie de pişcoturi
Nectar de agave sau miere
1/2 lămâie
Miezul de la o păstaie de vanilie sau esenţă de vanilie.
Iată etapele de preparare a acestui desert, aşa cum au fost ele prezentate de Laura Cosoi pe blogul ei:
1. Spală căpşunele şi taie-le felii. Păstrează câteva întregi pentru ornat.
2. Pune-le într-un bol şi stropeşte-le cu puţin suc de lămâie şi nectar de agave.
3. Pune-le apoi la frigider, până când termini de preparat compoziţia.
4. Amestecă iaurtul cu mierea sau nectarul de agave şi adaugă apoi vanilia.
"Acum urmează partea distractivă, pentru că trebuie doar să aşezi frumos totul în paharele în care le vei servi. Le poţi aşeza cum crezi că e mai frumos. Eu pun pişcoturi pe fundul unor pahare mai mari, apoi felii de căşune şi iaurt. Alternez cele trei straturi până când se umple paharul.", a explicat Laura Cosoi.