Medicul nutriţionist Mihaela Bilic dedică o postare căpşunilor. Ea a explicat pe o cunooscută reţea de socializare de ce căpşunile sunt desertul ideal în cura de slăbire şi care sunt beneficiile pe termen lung ale acestor fructe minunate.
"Căpşunile sunt cel mai prietenos fruct când vine vorba de siluetă. Pline de minerale, vitamine şi bio-flavonoide cu proprietăţi anticancerigene, căpşunile pot fi considerate "vedetele" primăverii. Sărace în calorii şi bogate în fier, potasiu, fosfor, calciu, zinc şi iod, căpşunile se remarcă şi la categoria produse dietetice, tonice şi detoxifiante.", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebok.
În structura căpşunilor, spune medicul nutriţionist, există un zahăr particular - levuloza - care are o absorţie foarte lentă şi nu stimulează secreţia de insulină (hormon care ajută caloriile să se depună ca grăsime). În consecinţă, căpşunile sunt desertul ideal pentru persoanele care ţin cură de slăbire sau au diabet.
"Căpşunile conţin mai multă vitamina C decât portocalele, dar şi acid folic şi vitamina B2 (aviz anemicilor), iar aportul mare de fibre le recomandă pentru ameliorarea constipaţiei şi a colesterolului crescut. Sunt diuretice, laxative şi ajută la detoxifierea ficatului.
Efectul lor puternic antioxidant le face campioane şi la categoria alimente anti-aging, neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi se opun îmbătrânirii.
Seminţele mici din structura căpşunilor declanşează în organism sinteza de feromoni, elemente responsabile de atracţia sexuală, de unde şi proprietăţile lor afrodisiace.", mai scrie Mihaela Bilic, oferidu-ne alte argumente pentru a ţine o "cură" de capşuni.