Inspiraţi de cercetări anterioare pe tema iubirii şi a creativităţii, o echipă de cercetători de la Shaanxi Normal University din Xi'an, China, au pus la cale un studiu care explorează teoria potrivit căreia cuplurile se descurcă mai bine la a rezolva exerciţii de creativitate decât străinii cuplaţi aleatoriu.
Rezultatele acestui studiu, publicate în jurnalul Current Psychology, sugerează că partenerii dintr-un cuplu colaborează mai bine decât perechile formate din străini în cazul unor probleme de natură creativă.
"Echipa noastră este dedicată cercetărilor legate de creativitate. În stadiile incipiente, majoritatea cercetărilor despre creativitate s-au concentrat pe indivizi şi foarte rar pe creativitatea la nivel de grup. Asta a lăsat o gaură în explorarea creativităţii de grup din perspectiva interacţiunii interpersonale", a explicat Haijun Duan, unul dintre cercetătorii care au luat parte la acest studiu, pentru Medical Xpress.
În viaţa reală, partenerii dintr-un cuplu colaborează mult şi abordează problemele împreună. Astfel, pe măsură ce subiecţii recrutaţi au rezolvat tot soiul de probleme de natură creativă, activitatea cerebrală le-a fost înregistrată şi ulterior s-a dovedit că sincronizarea dintre creierele subiecţilor ce formează un cuplu a fost mai mare, ducând la o colaborare mult mai eficientă.
Sursa foto: Pixabay