Legume cu sos vinegreta
1 l supa concentrata de legume
o mina de arpagic curatat
2 morcovi taiati rondele groase
500 g conopida rupta buchetele
3 rosii
1 ardei gras verde
1 gogosar
1 dovlecel
100 g masline negre
Pentru sos
1 catel de usturoi
2 linguri otet
ulei masline
1 lingurita maghiran uscat
1 lingurita busuioc uscat
sare si piper
In supa de legume, se pun la fiert ceapa si morcovii circa 10 minute. Se adauga conopida si se mai lasa la fiert inca 5 minute, dupa care se strecoara legumele. Supa se pune din nou pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga ardeiul si gogosarul, taiati felii. Dupa 3 minute, se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece sa nu-si schimbe culoarea. La fel se procedeaza si cu dovlecelul. Feliile de dovlecel se fierb 5 minute, apoi se trec sub jet de apa rece. Rosiile se decojesc si se taie felii. Toate legumele fierte se lasa la rece 2 ore, dupa care se asaza pe un platou, se adauga maslinele si se stropesc cu sos vinegreta preparat din otet, ulei, sare, piper, usturoi zdrobit, maghiran si busuioc uscat. Se servesc cu felii de paine prajita
Articolul anterior Ardei umpluti si prajiti Articolul următor Spanac cu arahide