Ingrediente necesare:
- 10 ouă
- 60 g unt
- 230 g mozzarella
- 230 ml sana
- 1 ardei gras galben
- 3 ardei gras roşu
- 1 dovlecel zucchini
- 5 cepe verzi
- 1 ceapă galbenă medie
- ulei de floarea-soarelui
- mărar verde
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
1. Curăță ceapa şi tai-o mai mărunt. Totuși nu trebuie să fie extrem de mărunțită, pentru a i se distinge gustul.
2. Spală ardeii. Mărunțește-i pe cei roşii, iar pe cel galben taie-l cubuleţe.
3. Căleşte legumele în puţin ulei încins, împreună cu un vârf de cuţit de sare. Ai grijă ca focul să fie spre minim.
4. Cât timp se călesc legumele, spală şi taie în cubuleţe dovlecelul zucchini. Taie julien cozile de șalotă, bineînțeles spălate în prealabil. Mărunţeşte mărarul şi pătrunjelul, potrivit bzi.ro.
5. Bate bine ouăle, cu sare şi piper. Asigură-te că folosești ouă proaspete. Pune peste ele legumele călite, sana, dovlecelul şi verdeţurile. Amestecă.
6. Unge cu puţin unt o tavă de copt, pune compoziţia în ea, presară câteva bucăţele de mozzarella şi bagă în cuptorul încins, pentru circa 25 de minute. Serveşte această frittata cu legume cu salată sau roşii.