Linte cu usturoi, chili şi coriandru
Vrei să găteşti de post, dar te-ai săturat de orez, ciuperci şi soia? Încearcă o mâncare delicioasă pe bază de linte maro, săţioasă şi delicioasă!
1 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă medie, tocată, 1 ardei gras roşu, tocat, 5 căţei de usturoi, tocaţi, 4 linguriţe praf de chili, 500 grame linte maro, 400 grame roşii la conservă, tocate, 1 frunză de dafin, 1 litru de supă de pui sau de legume, 1/3 ceaşcă de coriandru proaspăt, tocat, sare de mare şi piper
1. Într-o oală pentru supă, încinge uleiul de măsline, după care adaugă ceapa şi ardeiul gras tocate. Sotează-le timp de 8 minute sau până când ceapa se înmoaie şi capătă o culoare aurie.
2. Adaugă usturoiul tocat şi pudra de chili, lăsând pe foc pentru 1 minut.
3. Adaugă lintea, roşiile, frunza de dafin şi supa de pui sau legume. Dă în clocot, dă focul mai mic şi lasă să fiarbă, cu oala parţial acoperită, timp de 30 de minute sau până când lintea se înmoaie. Dă oala la o parte şi scoate frunza de dafin.
4. Ia 3 ceşti din compoziţie şi introdu-le într-un blender, pentru a obţine o pastă, după care adaug-o în oala cu linte. Amestecă, adaugă sare şi piper după gust.
5. La final, adaugă coriandrul şi amestecă.
Pont: Dacă îţi place mâncarea ceva mai picantă, poţi adăuga şi ardei jalapeno în compoziţie.
În perioada postului, poţi servi mâncarea cu crutoane, chipsuri tortilla sau chiar cu avocado sau ceapă verde!
În afara perioadei de post, poţi servi această mâncare cu smântână sau brânză cheddar rasă pe deasupra.
Articolul anterior Spanac cu linte roşie şi cartofi dulci Articolul următor Felii de avocado pane