Somon cu ciuperci la cuptor
În postul Crăciunului avem dezlgare la peşte aproape săptămânal, motiv pentru care ar trebui să trecem în revistă o serie de reţete care mai de care mai gustoase. Pentru astăzi, am putea încerca somon cu ciuperci la cuptor.
o roşie tocată cuburi, 150 de grame de ciuperci la conservă, o ceapă mare, curăţată şi tocată, 2 bucăţi de praz tocat, 2 bucăţi de somon, sare şi piper, 2 linguri de unt (opţional), o lămâie feliată şi eventual zeama de la jumătate de lămâie pentru servire.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius şi aşază o folie de aluminiu în tava de copt pentru a împături ingredientele.
2. Amestecă roşiile tocate cu ciupercile, ceapa şi prazul, după care împrăştie-le pe folia de aluminiu. Aşază bucăţile de somon pe amestecul de legume, asezonează cu sare şi piper, iar la final presară puţin unt.
3. Aşază câteva felii de lămâie peste unt, apoi împachetează somonul şi bagă-l la cuptor pentru aproximativ o oră.
Poftă bună!