Cartea mai sus menționată a fost tradusă în multe limbi și te ajută să scapi de lucrurile inutile care te înconjoară.
1. În primul rând, trebuie să scapi de toate lucrurile pe care nu le folosești
Ca să-ți pui casa în ordine, o dată pentru totdeauna, trebuie să nu mai muți dintr-o parte în alta lucrurile pe care nu le porți. La început, decide care dintre ele merită să stea la tine în casă. Astfel, vei fi în stare să faci loc pentru ce este cu adevărat important pentru tine și vei avea spațiul tău personal.
2. Ce îți aduce bucurie
Ia fiecare lucru păstrat în mână și lămurește-te ce simți în legătură cu el. Păstrează doar acele obicete care te umplu de fericire și sentimente pozitive. Înconjoară-te de lucruri care îți dau încredere în tine și te fac să te simți puternică. Această regulă se aplică la orice, de la fuste, la tricouri, cărți și fotografii.
3. Câte o categorie pe rând
Greșeala multora este că încep să-și facă ordine în casă și dau mai tot timpul peste aceleași lucruri, iar astfel nu realizează cât de multe sunt de fapt. Pentru început, adună toate lucrurile într-o grămadă, apoi decide ce anume vrei să păstrezi. Astfel, vei putea estima numărul fiecărui tip de obiecte, ca să păstrezi doar ce este mai bun.
4. Depozitare verticală
Dacă îți depozitezi hainele pe verticală îți va fi imposibil să uiți de ele, pentru că le vei vedea pe toate și le vei lua automat pe rând la purtare. Nu se va pierde nimic în grămezi neorganizate de haine. În plus, hainele își vor păstra forma mai bine și mai mult, deci vei fi scutită de călcat.
5. Alimente
Alimentele sunt, de cele mai multe ori, vândute în plicuri inestetice de carton sau hârtie, conserve metalice sau sticle mari. Toate aceste ambalaje la un loc creează vrând-nevrând, dezordine, care te induce în eroare de fiecare dată când deschizi cămara. Problema poate fi rezolvată rapid dacă muți alimentele în recipiente transparente, etichetate, curate, iar rafturile tale vor arăta mult mai bine.
6. Obiectele vestimentare
Cel mai important lucru când vine vorba despre haine este să vezi tot ceea ce ai la îndemână într-un sezon și în acest sens te ajută umerașele și cuierele. Hainele de același fel și culoare este cel mai bine să le ții una lângă cealaltă, ca să le vezi mai bine și să nu cumperi ce ai deja în șifonier. Atârnarea hainelor ar trebui să se facă în ordinea lungimii lor, de la stânga la dreapta, ca să creezi iluzia de aerisire și să ai un dulap bine organizat.
7. Gențile
Golește-ți gențile în fiecare zi, pentru a înțelege de ce anume vei avea nevoie a doua zi. Ca să împiedici gențile să se deformeze, păstrează-le băgate una într-alta și vei avea astfel mai mult spațiu. Fă rost de o cutie mică pentru documentele de care ai nevoie mereu și pune-le acolo de fiecare dată, ca să le găsești mai ușor.
8. Fotografii
Fotografiile atrag praful, ca orice alt suport de hârtie, dar pentru a ține minte momentele importante din viață ai nevoie doar de câteva dintre ele, pe care le poți monta, eventual, în diverse forme, tablouri și ceasuri de perete.
9. Cărțile
Există două categorii de cărți cu care ai de-a face: cele pe care deja le-ai citit și de care ai uitat în cine știe ce colț și cele pe care ai de gând să le citești, dar nu ți-ai făcut niciodată timp pentru ele. Dacă primele și-au îndeplinit scopul, cele din a doua categorie trebuie să te lămurești dacă sunt sau nu demne de atenția ta. Ar trebui să păstrezi în casă doar acele exemplare care chiar înseamnă ceva pentru tine.
10. Spațiul de lucru
Biroul din spațiul tău de lucru ar trebui să te ajute să lucrezi în liniște și nu să fie un alt spațiu pentru depozitare, așa că trebuie să-l ții în ordine, fără lucruri de care nu ai nevoie. Acest lucru poate fi îndeplinit cu ajutorul unor organizatoare verticale, care îți vor elibera spațiul și vor da biroului tău un aspect nou și îl vor transforma în locul unde toate ideile tale prind contur.