Controversatul lant de restaurante s-a orientat catre uleiul de rapita, o alternativa mai sanatoasa la uleiul de floarea soarelui, care se comporta mult mai bine la gatit.
Proprietatiile curative ale uleiului de rapita se datoreaza si continutului de acid alpha-lanolinic, un asa zis acid gras esential, indispensabil sanatatii in conditiile in care organismul nostru nu il poate sintetiza singur.
Prin aceasta initiativa, restaurantul a redus la zero cantitatea de grasimi trans-saturate continute de preparatele prajite in ulei (nuggets, burgerii de pui si de peste). Schimbarea de bun augur va fi imbratisata in cel mai scurt timp si de placintele cu fructe.
Grasimile trans-saturate - cunoscute in jargonul nutritionistilor americani ca trans-fats - se inscriu in "gama" grasimilor patogene, cu o influenta negativa asupra arterelor in particular si a intregului organism, in general.
Purtatorii de cuvant ai companiei ne dau de inteles ca incepand din aceasta vara toate restaurantele McDonald's din lume vor trece la uleiul de rapita.
In SUA, McDonald's nu este singurul lant de fast-food care a adoptat schimbarea, Taco Bell, Wendy’s si KFC renuntand de asemenea la folosirea grasimilor trans-saturate.