Mierea nu ar trebui să se dizolve în apă. Aşadar, dacă pui o linguriţă de miere în apă sau limonadă, aceasta nu ar trebui să se dizolve. În caz contrar, nu ai de-a face cu o miere naturală.
De asemenea, dacă mierea este pură, ar trebui ca un băţ de chibrit aprins să o facă să ia foc. În cazul celei artificiale, focul nu o va face să se aprindă.
Dacă nu ai nevoie de o metodă rapidă de a verifica mierea, poţi face şi testul frigiderului. Mierea pură se va solidifica în frigider în mai puţin de 24 de ore. Dacă nu observi o schimbare a texturii mierii ţinute la frigider, poţi să fii sigură că nu este vorba despre o miere naturală.
Mierea este un super-aliment şi ai face bine să o introduci în alimentaţia ta nu numai pentru calităţile sale nutritive, ci şi pentru proprietăţile vindecătoare. Spre exemplu, săptămâna trecută ţi-am explicat ce lucruri uluitoare se întâmplă în organismul tău dacă consumi usturoi macerat în miere.