Mic dejun anti-mahmureală
După zilele minunate în care o ții numai într-o petrecere parcă nu mai vrei să mănânci nimic, dar ai nevoie de ceva revigorant și totodată plin de grăsimi, dar gustos și sănătos, ca să te trezești din mahmureală.
1/8 linguriță piper cayenne, 1/2 ceașcă baby spanac, 1 lingură ulei vegetal, 1 ou mare, 1 chiflă medie, 2 linguri maioneză, 2 lingură zeamă de lămâie, 2 felii bacon, 2 linguri unt nesărat ținut la temperatura camerei, sare, piper negru proaspăt măcinat
1. Se prencălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se amestecă maioneza cu zeama de lămâie și piperul cayenne apoi se asezonează cu câte 1/4 linguriță sare și piper negru.
2. Se întinde baconul pe o foaie de copt și se întinde mult unt pe câte o jumătate de chiflă, după care se presară un pic de sare și piper apoi se pun ambele părți din chiflă pe foaia de copt și se dau la cuptor până când pâinea începe să se rumenească și baconul să se crispeze, adică aproximativ 10 minute.
3. Se pune în mod egal spanac deasupra fiecărei felii de bacon de pe pâine, apoi se mai dă la cuptor până se moaie spanacul, adică aproximativ încă 5 minute.
4. Se încălzește uleiul într-o tigaie mică, pe foc mediu, se prăjește oul până ce albușul este complet gătit, dar gălbenușul încă zemos, adică între 2-3 minute și se asezonează cu sare și piper.
5. Se aranjează câte o felie de bacon garnisită cu spanac pe câte o jumătate de chiflă, iar deasupra uneiea dintre ele se pune oul și se stropește cu sosul de maioneză.