Mihaela Bilic mai este numita si "nutritionistul vedetelor", dupa ce a ajutat multe persoane publice din Romania sa slabeasca. Astazi, specialista ne explica de ce fiecare tip de grasime are rolul ei in alimentatie.
"Exista 3 tipuri de grasimi: * saturate sau solide - unt, slanina, margarina hidrogenata, grasimea de cocos sau de palmier; * mono nesaturate sau lichide la temperatura camerei si care devin vascoase la frigider - ulei de masline; * poli nesaturate sau lichide - toate uleiurile vegetale si uleiul de peste. O alimentatie echilibrata trebuie sa contina putin din toate aceste tipuri de grasimi, pentru a furniza organismului sutele de tipuri de acizi grasi din compozitia lor", explica Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Iata cateva exemple pe care ni le ofera specialista in nutritie, alaturi de cateva explicatii:
- uleiul de floarea soarelui si uleiul de porumb contin Omega 6, un acid gras esential cu efect pro inflamator daca este consumat in exces;
- uleiul de nuci, de soia sau de seminte de in - este sursa de Omega 3 vegetal cu efect anti inflamator;
- pestele gras de apa rece (sardina, hamsie, sprot, macrou, hering, somon) este bogat in acizi grasi esentiali Omega 3;
- grasimile mono nesaturate din fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic) cresc HDL colesterolul (cel "bun"), iar grasimile poli nesaturate din structura lor scad LDL colesterolul (cel "rau").
Citeste si: Merisoarele de munte, un nou aliat pentru silueta ta
Uita de diete! Nu zaharul si grasimile ingrasa, ci...
Grasimile sunt necesare si in timpul dietelor - Iata de ce